Uttak til senior EM og VM Standard og Radial 2016

Seniormesterskapene i Radial og Standard vil være viktig mesterskap for å kvalifisere seilere til OL. NSF må gjennom vinteren og våren 2016, dokumentere og sannsynliggjøre kvalifisering til medalje race under OL. OLT vil primært vurdere resultater oppnådd i EM og VM avholdt i 2016 som grunnlag for uttak.

Etter konsultasjon med NSF er følgende besluttet av styret i NLK:
For Senior EM i Radial og Standard foretar NLK en rangering av Norske seilere basert på ranking etter NC 2015 inkludert NM. NSF innrømmes mulighet (wildcard) til å nominere en seiler til 1. reserveplass i EM i begge klasser.
 
For Senior VM 2016 vil NSF gjennomføre ranking på vegne av Norsk Laserklubb. For alle øvrige mesterskap til rangering gjennomføres av NLK på sedvanlig vis.